Banan - Nutella kage ???

Indbagt laks ?????

Da vi flyttede hjemmefra for nogle år siden levede vi begge nærmest af indbagt laks, da det var nemt og lave men også fordi vi var sindssygt kræsne, så det var næsten det eneste “kød” vi sådan rigtig gad at spise.
Det er dog ikke det sundeste i hele verden og leve af og man blev også hurtigt træt af butterdej.

Men så tænkte jeg alligevel at det var ved at være længe siden den havde stået på indbagt laks, så det skulle menuen selvfølgelig stå på. Dog i en lidt forbedret udgave ..

Det du skal bruge er:
Laksefileter uden skind
Butterdej/fillodej
Spinat (jeg bruger frisk, men frossen kan også gå an)
Soltørrede tomater
Flødeost (jeg bruger Buko neutral)

Man behøver ikke bruge soltørrede tomater hvis man ikke er til den slags, men det giver en dejlig smag til fisken.
Hvis man fravælger tomaterne, kan man sagtens bruge en flødeost med smag som fx pikant eller hvidløg, det smager også ret lækkert ?
Egentlig kan man fylde i hvad man vil, men jeg undgår for mange grøntsager da det hurtigt bliver vandet og ødelægger dejen. Så spiser jeg hellere det grønne ved siden af i frisk version.

Sådan gør du:
Faktisk er det det letteste i hele verden og lave sådan en indbagt laks, man kan nemlig købe færdiglavet og færdig udrullet dej. Så er det bare at dele dejen på midten, så har man til 2 portioner.

IMG_2346

Efter det kommer man flødeosten på og fordeler den lidt, men den skal ikke smøres ud på hele dejen, kun lige et tykt lag der hvor fisken skal ligge. Jeg brugte ca 2 spsk til hver fisk.

IMG_2347

Herefter skyllede jeg spinaten og kom den på flødeosten, inden de kom på blev bladende tørret af så der ikke var for meget fugt. For jeg har haft uheldige episoder med ødelagt fisk grundet våde grøntsager og det er bare super ærgerligt !

IMG_2348

Herefter kom de soltørrede tomater på, og der må godt være olie på dem. Sker der ingenting ved ?

Efter det blev skindet taget af fisken og den blev lagt på dejen.
Også er det bare at folde dejen omkring og duppe med lidt vand i enderne så det holder ved og ikke folder op når det bliver varmt. Jeg vender altid rundt så samlingen er i bunden også snitter jeg lidt i dejen så der er hul ind til fisken.

IMG_2360

Så skal den eller bare varmes i varmluftsovn ved 175 grader i ca 25 min.
Tilbehør til min fisk blev en rødbedesalat, med græskarkerne, soltørrede tomater, friske tomater, spinat, blåbær og mozzarella. Egentlig bare “rest salat” fra ting og sager i køleskabet.
Jeg valgte ikke og lave kulhydrater til fisken, da der er nok i selve dejen.

IMG_2352

En lækker og hurtig hverdags ret som hurtigt kan bikses sammen efter træning ??

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Banan - Nutella kage ???