Vi spår: Sådan bliver år 2016 ?

Får du fisk nok? ??

Ja vi ville få nok fisk, hvis man kunne leve af sushi. Men desværre er budgettet ikke til det (vi græder indeni 😭). Derfor må vi nok indrømme at vi ikke får det fisk man skal ha, nemlig fisk 2 gange i ugen, faktisk spiser vi danskere halvt så meget fisk som vi burde (ifølge Sundhedsstyrelsen)!

Det er ikke fordi vi ikke kan lide fisk, for vi ELSKER stortset alt slags fisk og skaldyr, ingen dårlige undskyldninger der, udover at det altså bare er nemmere at tage kylling op af fryseren end at skulle forbi den lokale fiskemand. Og frossen fisk er bare ikke ligeså lækkert og indbydende som frisk fisk.

Men fisk er altså bare rigtig vigtig i vores kost! Fisk indeholder nemlig D-vitamin, der fremmer optagelsen af Kalk til vores knogler og muskler. Det indeholder også jod – der er med til at regulere vores hormoner og vores stofskifte. Og endelig indeholder fisk stoffet ?selen?, der er med til at styrke immunforsvaret. Der findes også sunde olier i fisk som hedder Omega 3, og man mener, at de er med til at forebygge hjertekar-sygdomme som f.eks blodpropper i hjertet.
Mange spiser omega-3 olier i pilleform, men det er sundere at spise rigtige fisk på grund af alle de andre næringsstoffer, der også er i fisk. Men et godt alternativ hvis man slet ikke kan fordrage fisk. Vi prøver at spise fisk 2 gange i ugen, men det er ikke altid at det bliver til noget. Men det er helt bestemt noget vi arbejder på, da det bare er super vigtigt. Hvis man ikke kan nå at lave fisk 2 gange i ugen til aftensmad, kan man eventuelt også spise kold laks på rugbrød med dilddressing 👌🏼 det er et lækkert alternativ.

Men faktisk behøver det slet ikke at være kedeligt og besværligt og spise fisk, vi har et bud på vores egen lakseroulade som altid er et hit her hjemme. Den kan bruges som frokost, forret, let aftensmad og den kan tages med på madpakke 😋.

Opskriften lyder:

3 Æg
0.5 tsk. Groft salt
0.5 tsk. Peber
400 gram Spinat
1 dl. Fløde 13 %

200 gram Flødeost, naturel
1 tsk. Groft salt
0.5 tsk. Peber
2 spsk. Citronsaft friskpresset
4 spsk. Dild                                            krebsehaler
300 gram Laks koldrøget

Fremgangsmåde: Æggeblommerne røres sammen med salt, peber, hakket spinat og fløde. Æggehviderne piskes stive og tilsættes til massen.

Massen hældes ud på bageplade beklædt med bagepapir. Det skal ligge i ca. ½-1 cm. tykkelse. Bages ved 200 grader C alm. ovn i 20 min., eller indtil roulademassen er fast og gyldenbrun.

Bland flødeost med salt og peber, citronsaft og hakket frisk dild. Smør blandingen på rouladen, når den er afkølet. Til sidst lægges røget laks i skiver hen over og der “drysses” med krebsehaler, rouladen rulles forsigtigt sammen.

Rouladen skal stå i køleskabet min. en 1 time før servering. Man kan også lægge den i fryseren, men vi foretrækker køleskabet da man så undgår den bliver frossen og derfor ikke så lækker at spise med frossen ost. Men har man travlt er det en udemærket løsning!

Det der er smart ved opskriften er at man kan lave rullen med lige det kød og urter man vil. Man kan f.eks bruge basilikum istedet for dild eller varmrøget laks som man “plukker” hvis man ikke er til koldrøget laks. Det er bare at eksperimentere og finde sin egen favorit, er man ikke til fisk kan man også eksperimentere med kylling, grøntsager eller andet.

Tilbehør til plejer her hjemme at være flute eller rugbrød, og en lækker dressing. Vores mor laver altid en dressing af mayonnaise, ketchup, salt, peber og citron som bare er super lækker til fisk og skaldyr, men ikke helt fedtfattig 😅. Ellers kan man købe skaldyrsdressing eller lave sin egen med creme fraiche, salt og de overskydende urter man har tilbage. Mulighederne er uendelige, det er bare at prøve sig frem 😋🐠🐟

 

image

 

Det færdige resultat: 😋👌🏼

 

image

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Vi spår: Sådan bliver år 2016 ?