Død ved Lone ?

Fyldte bagekartofler ??

Nu da jule måneden står for døren er det med at udnytte det, når muligheden for let og sund mad byder sig.
Derfor stod aften menuen idag på fyldte bagekartofler med kylling og bacon
?

Udover at retten er forholdsvis sund (i forhold til julemad i hvert fald) så er den også nem og lave og super billig, hvilket passer os fint i december måned, der har man andre ting at bruge sine hårdt tjente penge på, end mad.

Retten er ikke ligefrem rocket science og lave, men den tager dog lidt tid da bagekartofler skal ha ca en time i ovnen.

Det du skal bruge:
Bage kartofler (jeg brugte 3 så der også var til madpakken dagen efter)
2 stk kyllingebryst
Purløg
Creme fraiche
Champignon
Rød peber
Grønne asparges

Til tilbehøret brugte jeg:
Rødbeder
Rucola
Løg
Kina radise
Frisee salat
Græskarkerner

Fremgangsmåden er sindssygt nem, det er bare at kaste kartoflerne i ovnen, jeg lavede jeg kryds på midten og anbragte dem i staniol og bagepapir med en lille smule salt og olie, herefter skal de ca ha en times tid ved 200 grader i alm varmluftsovn

IMG_0049

Imens er tiden der til at forberede alt det andet. Jeg startede med at anbringe mit bacon på en bageplade, så det bare skulle i ovnen til slut.
Herefter tilberedte jeg kyllingen, dette blev på en varm pande med olie med en smule salt og peber, jeg kan bedst lide små stykker kylling i min bagekartofler, men det er smag og behag.
Det samme med mine grøntsager, dem foretrækker jeg også i små stykker, så både champignon, asparges og rød peber blev skåret fint ud også valgte jeg at varme champignon på panden, men det gjorde jeg først lige inden bagekartoflerne var færdige samtidig med jeg smed bacon i ovnen.

IMG_0056IMG_0050

Herefter blandede jeg creme fraiche, purløg, kylling, champignon, asparges, rød peber og lidt salt i en skål og kom det efterfølgende i de færdige kartofler som jeg “hakkede” lidt i for at kartoflerne blev lidt bløde i det, baconen rev jeg ud og kom på toppen, så der var lidt lækker crunch. Vi er rimelig kræsne hvad bacon angår, dette her er stortest den eneste måde vi kan lide bacon på, i ovnen og ekstra tynde skiver ?

IMG_0060

Salaten er meget enkelt, jeg rev rødbederne, hakkede rucola og alt det andet grønne stads og kom lidt græskarkerne i. Brugte ikke nogen form for dressing, da jeg syntes der var nok snask ved kartoflerne.
Husk når man skal vaske det røde af fingrene, fra rødbederne, så brug koldt vand, ellers hænger det ved ?

IMG_0055

Forholdsvis hurtig og sund ret, som sagtens kan bruges i madpakken dagen efter ?

IMG_0063

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Død ved Lone ?