Workout of the Day ??????

Jul, man ikke bliver tyk af ???

Vi er kommet i jule humør, det skyldes nok at vores advents halvmarathon ligger lige om hjørnet. Vi har derfor bagt lidt forskellige jule godter idag – selvfølgelig med Suvida, så det ikke bliver alt for usundt. 

Der er altid et hav af julefrokoster, gløgg og æbleskiver samt hjemmelavet konfekt og småkager i juletiden. Man ved at jule måneden er en kaloriebombe, hvor der hurtigt ryger et kilo eller to på sidebenene. Men alt det fede og gode julemad, skal ikke gøre sådan at vi ikke får lyst til at lave lidt julegodter og leve lidt mere usundt end de fleste andre måneder. Vi har et par tips og tricks, der gør julemåneden lidt sundere. Et populært mundheld siger, at det ikke er det, du spiser mellem jul og nytår, der feder, men det du spiser mellem nytår og jul. Så selvom julemaden omfatter mad, som kostrådene advarer imod, så er det dine kostvaner i løbet af året, der er vigtigst. Man skal altid spise varieret og sundt, hvis man holder den slanke linje resten af året, dør man ikke af at spise lidt ekstra i julen.

Prøv at gøre det til en tradition at bevæge dig meget i julen. Der er så mange fridage, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme ud og gå en lang tur. Voksne skal gå ca. 15 minutter for at forbrænde den mængde energi, der er i 100 gram appelsin, mandarin eller æble, men ca. 2 timer hvis man vil modsvare energiindholdet i 100 gram marcipan!!

Vi har herunder lavet et forslag til en sundere udgave af pebernødder, der er sukker erstatning fra Suvida i, i stedet for almindeligt sukker og så er der heller ingen fedtstof i. Pebernødderne smager som pebernødder altid gør, så man kan altså sagtens undvære sukker og fedtstof. Den sidste opskrift har vi lånt fra Suvidas hjemmeside, hvor de har lavet en sundere udgave af vanille kranse. De er også super lækre!

Pebernødder:
2 Æg
250 g Suvida søde- og bagemiddel
250 g hvedemel
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk nellike
1 tsk hvid peber
Rør æg og sukker Ca. 10 min. med elpisker. Mel, hjortetaksalt og krydderier sigtes i og dejen æltes. Dejen deles og rulles i pølser, som så skæres i stykker. (små stykker ca. 1×1 cm) Rulles til kugler og bages lysebrune ved 190 grader. De skal være helt tørret igennem.

Vaniljekranse:
250 g. hvedemel
½ tsk. Hjortetaksalt
(Korn af ½ vaniljestang eller 2 tsk. Vaniljesukker)
50 g. mandler
125 g Suvida Søde- & bagemiddel
200 g smør/margarine
½ æg
Hvedemel, hjortetaksalt, vanilje, hakkede mandler og Suvida Søde- & bagemiddel blandes. Fedtstoffet smuldres heri og dejen samles med det halve sammenpiskede æg. Dejen står koldt mindst en halv time, hvorefter den passeres igennem kødmaskinens kageplade og formes til kranse.
Bagetid ca. 8 minutter ved 200 grader.

Hvis du ikke er så kreativ med egne opskrifter, så har Suvida lavet nogle lækre jule opskrifter, de kan findes lige her: http://www.suvida.nu/category/jul/ Der er også et par opskrifter på konfekt, som man også kan gøre en smule sundere, de opskrifter kan du finde her http://www.suvida.nu/category/konfekt/.

Så bliver julen ikke helt så fed 😉

//TeamPanduro

12242331_10207684940180093_971116266_n

12243942_10207684940300096_312062063_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Workout of the Day ??????