Torsdags WOD ??

Sund, sundere, chili con carne ??

Sund mad behøver bestemt ikke være kedeligt ! Vi plejer tit og lave “almindelige” originale retter og erstatter så fx kartofler, ris og pasta med forskellige grøntsager, så er det stadig lækkert og mindre kedeligt end fx kylling og broccoli hver dag.

Idag lavede vi chili con carne, som egentlig ikke er en usund ret. Den er fyldt med proteiner fra både kød og bønner, man kan tilføje alverdens grøntsager og så smager den af noget ?

Det der skal bruges er:
500 g hakket oksekød
500 g løg
1 dåse hakkede tomater
1 dåse hvide bønner
1 dåse kidney bønner
70 g tomat pure
1 frisk chili
Stødt chili

Fremgangsmåde:
Brun kødet i en gryde med lidt olie, tilføj de 500 g hakkede løg plus 1 hakket frisk chili, og lad det varme lidt så løgene bliver lidt bløde.
Tilføj de hakkede tomater og lad det koge lidt op og simre i 5 min.
Til sidst tilsættes begge slags bønner, tomat pure og ca 2 tsk stødt chili.
Smag til og tilføj fx mere chili, salt eller peber.

Tilbehør her til plejer for vores vedkommende at være hvide ris. Men vi vil gerne lave retten lidt sundere og lavede derfor blomkålsris istedet for.
Blomkålsris er blevet uhyre populært i forbindelse med, at forskning har vist, at det er usundt at spise for meget stivelse. Der er ikke ret mange kalorier i blomkålsris, de er nemme at tilberede, og det er nemt at sætte sit eget præg på dem. Endvidere indeholder blomkål mange sunde ting, som du ikke får i de klassiske ris.

image

Blomkålsris ligner faktisk også kogte ris rimelig meget, så du kan i sagens natur servere blomkålsris til alle de retter, du plejer at servere med ris ? eller pasta for den sags skyld ? men herudover har de en verden af anvendelsesmuligheder.

Fx kan de også bruges til boller i karry, wok mad osv.
Blomkålsris er udover at være sunde, også super nemme at lave. Det tager virkelig ingen tid, hvilket altid er en fordel, det betyder jo mindre tid i køkkenet ?

Fremgangsmåde:
Riv et blomkåls hoved, groft.
Kom olie på en pande og tilsæt det groft revne blomkål. Lad det blive ristet i omkring 10 min.
Så har du sunde ris der ligner og smager som almindelig ris. Man kan også tilføje forskellige krydderier eller grøntsager, men til chili con carne foretrækker vi kedelige ris uden for meget smag image?

Det gode er at chili con carne sagtens kan gemmes til dagen efter, der skal man bare lige tænke på at smagen er noget kraftigere. Retten kan også fryses ned ?? så har man til en dag hvor man ikke kan stå i køkkenet. Nemt nemt ?

image

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Torsdags WOD ??