Opvarmnings fis og ballade ?

HIIT running ?????

I forsvaret går man meget op i at holde formen ved lige, da man årligt bliver testet i både løb og styrke, og der er selvfølgelig krav der skal overholdes.
Selvom det kun er Christina der er i forsvaret, så er forsvarets træningsprincipper noget vi begge to går meget op i. Vi mener at en god grundform er yderst vigtig for at man kan ha et godt helbred og være tilfreds med sig selv.
Vi løber tit, og følger man os på Instagram kan man nok godt hurtigt spotte, at det er meget de samme løberuter vi bruger hver gang.
Dette er IKKE en fordel at man gør det, da ens form ikke bliver forbedret ved at løbe samme rute og samme pace hver gang, man skal altså presse sig selv en gang imellem for at man kan blive hurtigere og kunne løbe længere.

imageLille forklaring kommer her:
Da vi kun har en begrænset mængde ilt til rådighed, er det hensigtsmæssigt, at vi udnytter ilten på den mest økonomiske måde, så vi bruger mindst muligt ilt på at transportere os fremad. Du kan træne din løbeøkonomi på mange forskellige måder, men én af de mest effektive er at træne sprinttræning. Sprinttræning er det, man kalder en anaerob træningsform, hvor kroppen arbejder uden ilt. Vi arbejder uden ilt ved korte eksplosive aktioner som f.eks. 100 m sprint, hop, tunge løft og pludselige kraftfulde bevægelser. En af de nemmeste løsninger for løbere er at træne sprint. Der findes ultrakorte sprinter på 30-50 m, hvor du træner din tophastighed. Disse sprints er så korte, at du ikke når at ophobe mælkesyre. Selvom denne sprinttræningsmetode ikke føles så hård som andre, er den hård for muskulaturen og kræver tilvænning for den almindelige motionsløber.
Er du langdistanceløber, kan du med fordel løbe en anelse længere. Du får godt nok ophobet mere mælkesyre, og træningsmetoden føles hårdere rent mentalt, men du udsætter ikke din muskulatur for helt samme belastning.

Aerob og anaerob:
Når kroppen udfører fysisk arbejde bruges der energi fra kroppens energilagre. Omsætningen fra energi til arbejde kaldes energi-omsætningen.
Kroppens energi-omsætning kan ske på 2 måder: aerob (med ilt) og anaerob (uden ilt).

Det vi gør:
Vi vil selvfølgelig gerne forbedre os hele tiden, men med samme løberute i samme pace, så sker der desværre ingen forbedringer. Crossfit giver uden tvivl bedre kondi, men det der giver allermest for os, er intervaltræning.
Vi træner interval løb ved hjælp af såkaldt HIIT RUNNING.
Denne interval form skal bruges til at stimulere både det anaerobe og aerobe kredsløb. Med sine store svingninger i tempo vil man både arbejde med og uden ilt i større og mindre omfang.
Inden man påbegynder HIIT løb, er det godt at vide ens grundform, dette kan gøres ved hjælp af coopers testen som vi bruger i forsvaret. Det er løb i 12 min, hvor man skal kunne løbe 2400 m. Derfor tager vores HIIT program også udgangspunkt i præstationen på coopers testen.
Banen er i alt 400 m og på en runde kan man nå to serier. Der er sat pæle op langs banen, i farverne grøn, gul og rød.
Fra grøn stolpe skal man gå i hurtigt tempo / lunte stille og roligt, i 75 m. Når man rammer gul stolpe øges tempoet til moderat/højt tempo i 75 m. Til sidst rammer man rød stolpe, hvor man skal spurte så hurtigt man kan i 50 m, inden man rammer grøn stolpe også starter ny serie.
Vi løber normalt 4-6 serier efterfulgt af 2 min pause også 4-6 serier igen. Serie antal afhænger af hvor meget tid vi har til træning.

Træningen er skide hård, men det tager ikke lang tid. Plus man forbedre sit løb vanvittig hurtigt ved denne træningsform, det virker i hvert fald for os ?

image

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Opvarmnings fis og ballade ?