?♡♡ Cupcakes ♡♡?

Vores fødselsdag ????

Idag er dagen kommet hvor vi får en masse gæster på besøg, skal spise en masse kage og julen bliver gemt lidt væk for en stund.

Idag er nemlig vores FØDSELSDAG! vi fylder idag 21 år (we wish!) det rigtige tal er 23 år, eller okay, faktisk er det 24 år, puha vi føler os gamle 🙄

Dagen bliver nydt i vejle, som er vores barndoms by og her vi er opvokset. Hele familen er inviteret til lagkage og boller hos vores forældre, så vi har været tidligt oppe og igang, for at få lavet det hele klar og dækket fint op. Da vi har fødselsdag i december har det ofte været lidt en blanding af jul og fødselsdag og derfor er der næsten hver gang blevet serveret gløgg og æbleskiver og pyntet op til jul. Men nu er vi mere gået over til fødselsdagstema og vores mor venter derfor med at pynte op til efter den 6. December. I vores familie, på vores fars side, har vi den regel at efter man fylder 18 år får man ikke længere gaver, så det er der ikke så meget fokus på længere, bare det at få samlet familien til hygge er noget vi er fan af, da det sker for sjælendt. Lidt gaver fik vi dog, vi får jo stadig fra hinanden, vores forældre, kærester og vores mors side af familien.
Vi bliver tit spurgt om det ikke er træls altid at dele alt med en anden, men da vi ikke har prøvet andet er det svært at svare på. Egentlig har vi ikke noget imod det, det er på en måde rart så man er to om det hele, og to om alt opmærksomheden. Vi er ikke dem som altid er i centrum, så det at skulle stå helt alene og blive fejret, ville også bare være underligt.
Heldigvis, får vi ikke længere de samme slags gaver (bare i forskellige farver), men hver sine gaver.
Vi har bagt lækre boller med Suvidas søde & Bagemiddel, i stedet for rigtig sukker, da man ligeså godt kan spare lidt på alt det usunde, der hvor man kan. Dog har vi lavet en rigtig ulækker lagkage, med en masse flødeskum og købt en smule slik til kaffen, da det ikke behøver at være helt sundt 🍬🎂.
Opskriften på vores boller er:
50 g gær
8 spsk vand
3 dl letmælk
6 tsk suvida søde og bagemiddel
1 tsk salt erstatning fra Suvida
5 dl olie
800 g hvedemel
1 æg til pensling

Fremgangsmåde: Opløs gæren i lunkent vand fra den varme hane (30 grader C.) Tilsæt det øvrige, men kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere af melet i, til dejen slipper.
Tril dejen til en pølse, og skær i passende stk. Form til kugler og stil dem på en beklædt plade. Dæk med et rent håndklæde, stil til hævning i 10-20 min.
Pensel med æg og bages 10-12 min. ved 225 grader C almindelig ovn.
Til bollerne har vi købt lidt ost, kødpålæg, rød peber og vindruer.
De fleste i vores familie hader når vi laver de sundere alternativer, så de får ikke at vide at vi har erstattet sukker og salten ;).

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

?♡♡ Cupcakes ♡♡?