Jul, man ikke bliver tyk af ???

Cheesecake ??

For lidt tid siden holdte Christinas kæreste mandeaften, og der skulle selvfølgelig lækker dessert til. Så der blev lavet cheesecake til gutterne 😋 Kagen er super nem at lave, det sværeste ved kagen er at få doseret rigtigt, så man ikke bruger for lidt eller for meget husblas. 

Kagen tager ca en lille time at lave i alt, men den tager rigtig lang tid alt i alt, da den skal stå på køl længe, så når vi endelig laver den, bliver den lavet dagen før den skal bruges. Da Christina ikke kan lide cheesecake, er det også sjælendt det lige er den kage vi laver, men som regel er den et hit hos alle (undtagen hos Christina og vores far). Der skal ikke bruges de vilde ingredienser til kagen, da man faltisk kan få det meste færdiglavet, så man skal slet ikke lave bund og top helt fra scratch ?🏼?

Det der skal bruges til bunden er:
250 g Digestivekiks
125 g smør
1 springform på ca. 22 cm i diameter                   Man kan også tilføje kanel eller vanille til bunden, hvis man vil krydre den lidt, vi foretrækker dog den enkle klassiske kiksebund.

Sådan laver du bunden:                                 Tænd ovnen på 200° Varmluft. Læg kiksene i en fryse-pose, og knus dem, eller i en hakker, hvis man er så heldig at eje en. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks og eventuelt kanel eller vanille. Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Sørg for, at overfladen, især kanten, er pæn. Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Kom derefter bunden i køleskabet imens du forbereder den næste del af kagen.

image

Det der skal bruges til flødeostecremen er:
3/4 blade husblas
400 g flødeost naturel
100 g flormelis
1 usprøjtet limefrugt
2½ dl piskefløde.                                                     2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang

Sådan laver du flødeostecremen:                      Læg husblassen i blød i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost, flormelis, vanille og 2 tsk. fintrevet limeskal sammen i en stor skål, vi pressede også lidt limesaft i for at gøre den mere syrlig, ca 3 tsk. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger. Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug f.eks. en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen. Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen, allerede her burde man kunne se at cremen stivner en smule. Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner.

image

Det sidste der skal laves til kagen er pynten. Det er altid den sjoveste del af at lave kage, vi elsker det !                                                        Dertil skal der bruges:                                Fintreven skal fra lime
400 g friske hindbær
1 glas ribsgel

Sådan laver du pynten:                                  Smelt ribsgeléen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm da man så ødelægger både cremen og geléen. Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede cheesecake, og drej straks springformen rundt med hænderne, så geléen fordeles jævnt, brug eventuelt en kniv eller dejskraber.

image

Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt, man kan selvfølgelig anvende andre bær 😉 Både bund og top kan man også vælge at lave helt fra bunden hvis man hellere vil det, det kræver bare lidt mere tid i køkkenet og lidt flere ingredienser.

image

Kagen sættes på køl natten over eller til geléen er stivnet. Til sidst pyntes der med det fintreven lime skal.

image

Bon appetit

 

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jul, man ikke bliver tyk af ???