Trappetræning - Cardio og styrke ? ??

Støt brysterne løbet 2015 ♀

kvindeløbDenne weekend står på løb i Århus. Løbet afholdes af Alt for damerne, og man løber for et godt formål, nemlig støt brysterne. Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder. Sygdommen rammer en ud af ni kvinder. Når man tilmelder sig får man et rygnummer, som man jo gør til de fleste løb, men til dette løb kan man bruge sit rygnummer til at vise hvem man løber for. Har ens mormor fx haft brystkræft kan man skrive: Jeg løber for Mormor ?. Er man så heldig at man ikke kender nogen med brystkræft, kan man også skrive at man løber for alle.

Løbet afholdes søndag den 27 september 2015, og selve pladsen åbner klokken 11. Man kan vælge lidt forskellige distancer, man kan gå 5 km, eller løbe 5, 10 eller 15 km. I år det også muligt for mænd at deltage på 10 km ruten, det er super fedt at få flere med til at støtte op om en god sag.

Vi har valgt at løbe 15 km. Vi har stadig et par halvmarathon vi skal løbe i år, så vi syntes det er vigtigt at få løbet lange ruter, for at holde motivationen. Vores træning er målrettet efter at kunne løbe langt. Vi arbejder meget med at kunne øge tempoet den sidste del af ruten, og i den første del kunne holde et moderat tempo. Det er vigtigt at få nogle kilometer i benene, så kroppen og hovedet ved hvad den skal igennem. Vi ved hvor vores svage punkter er, hvor vores ben næsten giver op, og hvor hovedet ikke kan følge med mere, jo flere gange vi bliver udfordret på længere ruter, jo bedre er vi forberedt, og til netop dette løb er vi godt forberedt til at løbe for en fantastisk sag!

Inden vi skal til Århus, starter vores dag med at spise morgenmad sammen, det er vigtigt at vi får snakket om forventningerne til løbet, og at vi møder op i godt humør, fyldt med energi. Til morgenmad har vi spist, rugbrød med ost, æg, juice og en smule frugt (æble og appelsin). Egentlig er det mest optimale at spise havregryn med rosiner på, da det er fyldt med kulhydrater og derfor fylder energidepoterne godt op, men vi er ikke rigtig til havregryn, og vi har derfor prøvet os frem, og fundet den morgenmad der passer bedst til os. For os handler det om at vi ikke skal være alt for mætte, for så føler vi os tunge i kroppen, men vi vil heller ikke sulte, for så yder vi ikke vores optimale. For meget mad inden et løb, kan også give mavekramper, og så kommer man ikke ret langt. Vi spiser også altid morgenmaden minimum 1 time inden vi skal løbe, som regel skal vi køre langt til de løb vi har tilmeldt os, så nogengange spiser vi morgenmaden 3 timer inden løbet, og så har vi sørget for snacks til køreturen, såsom banan og chokolade. Grunden til at vi ikke spiser morgenmaden 10 minutter inden start, er at man skal kunne fordøje maden, fylder man maven helt op med alt for meget mad, lige inden løbet, bliver man træt, fordi man skal bruge energi på at fordøje det. Da løbet først startede klokken 13, sørgede vi for at holde energi depoterne fyldte, uden at spise alt for meget. Det er desuden også meget vigtigt at få drukket rigeligt væske inden løbet, start et par dage før med at drikke rigeligt vand, og drik også nok væske på løbsdagen. Vores krop består af meget vand, og uanset om man skal løbe eller ligge på sofaen, har man et behov for væske – 2 liter om dagen. Jo større en krop man har, jo mere væske har man brug for, jo mere aktiv man er jo mere skal man drikke, for des mere sveder man. At svede 1-2 liter i timen i varme omgivelser er ikke unormalt. Taber man mere end blot ca. 2 procent af krops vægten, kan det påvirke præstationen. Derfor er indtagelse af væske meget vigtigt inden et løb.

Det er vigtigt at lytte til dig selv, og finde ud af hvad du selv vil gøre og spise inden et løb, der findes utallige råd, men det er ikke sikkert at det virker for dig.

Programmet så således ud for dagen:

11.00 – Løbspladsen åbner
12.00 – Velkomst ved sanger og skuespiller Annette Heick
12.15 – Peptalk ved Charlotte Bircow
12.40 – Velkomst ved ALT for damerne
12.45 – Opvarmning til 10 og 15 km ved Vickie Jo fra “Vild med Dans”
13.00 – Startskud for 10 km mænd og kvinder og 15 km kvinder i startgrupper a 300 efter forventet tid
13.15 – Opvarmning til 5 km og walk ved Vickie Jo fra “Vild med Dans”
13.30 – Startskud for 5 km i startgrupper a 300 efter forventet tid
13.45 – Startskud for walk deltagere
Så der var en masse underholdning inden løbet og også efter.

Støt brysterne løbet, havde en fantastisk smuk rute, super godt vejr og så støtter man en god sag. Vi gør det helt sikkert igen !

//TeamPanduro

IMG_4365IMG_4363IMG_4364IMG_4359

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Trappetræning - Cardio og styrke ? ??