Julefilm der sparker røv ! ?????

Verdens letteste brændte mandler ???☃️


Går du også tit forbi Bilkas bod med salg af brændte mangler og kandiserede æbler, og bliver let fristet i den søde jule tid?
Så frygt ej ! Vi har nemlig lavet jordens letteste opskrift på brændte mandler, så du ikke længere behøver købe dig fattig foran Bilka ??

For os er det ikke meningen at julen skal være sund, bevares så forsøger vi da at bytte ingredienser ud med sundere alternativer, men det er også det.
Julen er altså bare en tid hvor det er okay der ryger et kg ekstra på sidebenene. Det forsvinder hurtigt igen, hvis man bruger lidt sund fornuft de andre 11 måneder af året. Det er heller ikke fordi der bliver lagt låg på træningen fordi det er jul, tværtimod ! Træningen holder ved, men maden er lidt mere fed og sød end normalt. Også er juleslik altså bare super lækkert, måske fordi man kun får det den ene måned om året.
I december kan man synde uden dårlig samvittighed, mener vi ??? (alt med måde)

Ingredienser:
Du skal bruge sølle 3 ingredienser for at lave lækre brændte mandler. De kan selvfølgelig ændres, hvis man vil lave en større portion. Mængden her er til ca 4 personer.
100 g mandler
Ca 1 dl sukker
1/2 dl vand

vi fordoblede mængderne, så der også var til en lille pose til vores søde farmor ??

IMG_0570Fremgangsmåden:
Kom mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring – sukkeret bliver nu hvidt og tørt. Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til sukkeret er brunt og flydende og mandlerne blanke. Skru evt. ned til jævn varme, så er det noget lettere at styre. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Bræk de kolde mandler fra hinanden og server de brændte mandler som “juleknas”.

IMG_0560

Når man har lært teknikken til de brændte mandler, er de super hurtige og lave. Til at starte med tager det lidt tid, fordi det er vigtigt at sukkeret ikke bare brænder på, eller danner kæmpe klumper omkring mandlerne, de skal have en del varme. Men ikke så meget varme at det bliver til bolche masse. Tålmodighed er en dyd her. Er man dygtig kan de dog laves på intet mindre end 4 min, og vil man lave dem lidt mere jule agtige end de i forvejen er, kan man tilføje kanel drys når de lige er taget af panden ??

IMG_0565

Brændte mandler er altid et sikkert hit i vores familie ?
Også er det super nemt at lave, man skal bare være opmærksom på at sukkeret bliver EKSTREMT varmt, så man skal passe lidt på, for man kan let blive forbrændt hvis man spilder.

Næringsindhold, pr.
Energiindhold for hele retten: 7640 kJ
Energifordeling:
Fiber: 18,4 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 39 %

Hvis man alligevel interessere sig lidt for hvad man putter i hovedet ??? og så slemt er det vidst ikke, i forhold til at det er juleslik.
Er man typen som alligevel får dårlig samvittighed efter en omgang brændte mandler, så er en ekstra løbetur på sin plads, det kan klart anbefales ???? så er der også plads til lidt ekstra ?
//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Julefilm der sparker røv ! ?????