Pasta kødsovs ? på den sunde måde

Aftensmad på 20 min ??⏳⌛️

Lækker, nem, hurtigt og sundt. Altid en kombination der er værd at gå efter når man har lidt travlt, og har brug for en hurtig aftensmads løsning.
Vores nemme og hurtige aftensmad er dog uden kød, men man kan stadig lave retten selvom man vælger at tilføje kød, vi har nemlig lavet den både med og uden kød, men laver den oftest uden. Når vi endelig laver den med kød bruger vi altid kylling på den ene eller anden måde.

Det vi snakker om er selvfølgelig Couscous!
Fremgangsmåden er super simpel, og det gode ved opskriften er at man kan blande lige det i man vil, vi elsker at blande med friske grøntsager og feta ost, eller kylling, chili og pesto, mulighederne er uendelige. Faktisk bruger vi det som et alternativ til Pasta, vi elsker pasta men stod det til os spiste vi pasta hver dag og dette er nok ikke det sundeste i hele verden, på trods af vi blander med grøntsager og magert kød.

Det eneste man skal gøre er at udvælge sine råvare, skære og snitte dem så de er klar til at blive blandet i salaten.
Herefter blander man 3 dl couscous (nok til 2 personer) med 3 dl olie, vi bruger solsikkeolie.
Så sætter man vand til at koge og eventuelt kommer en grøntsags bouillon i, så giver det noget mere smag, man kan også nøjes med salt hvis man er mere til det.
Når vandet har kogt og bouillonen er opløst hælder man vandet over (ca 4 dl) sine couscous, så skulle ens couscous gerne blive lækre og bløde. pas på med at bruge for meget vand, da det så bliver lidt klistret og mindre lækkert at spise. Vi har eksperimenteret en del med at få den rigtige konsistens frem, og hemmeligheden er at bruge lidt vand af gangen og hele tiden røre rund, det skal ca stå i 10 min.
Når ens couscous har den rette konsistens hælder man det op i en tallerken og blander med de grøntsager og tilbehør man nu er til.
Lettere og hurtigere bliver det vidst ikke ! 😋

image

Vidste du at
Couscous høre hjemme i det nordafrikanske køkken. Her er couscous, hvad pasta er for italienere, ris er for kinesere, og kartofler er for danskere: Hjertet i ethvert traditionelt måltid.

couscous er pasta, lavet af durumhvede, Couscous er derfor ikke en kornsort fra naturen, selvom couscous spiller samme rolle som gryn og korn i madlavningen. Couscous er forankret i Nordafrika, men findes også i varianter på Sicilien, i Frankrig, Brasilien og Senegal.

Couscous er blandt de sundeste korn-baserede produkter. Det har en glykæmiske belastning per gram 25 % lavere end pasta Det har en overlegen vitamin profil i forhold til pasta, det indeholder dobbelt så meget riboflavin, niacin, vitamin B6 og fol syre og indeholder fire gange så meget thiamin og proteinsyre end pasta.

I form af protein, har couscous 3,6 g for hver 100 kalorier, det svarer til pasta og et godt stykke over 2,6 g for hver 100 kalorier af hvide ris. Desuden, indeholder couscous 1 % fedt-til-kalorie-forhold, sammenlignet med 3 % for hvide ris og 5 % for pasta.

Det er måske ikke den mest gastronomiske madoplevelse, men det smager faktisk overraskende godt 😉👌🏼

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pasta kødsovs ? på den sunde måde