12 timers cross fit eller duathlon ?? ??

TRX træning ?

Jaaaa…. der har været alt for meget crossfit på bloggen, og alt for lidt anderledes og nyt træning. Men det er fordi vi er faldet fuldstændig for sporten, og så er det altså en af de bedste måder at træne sig op til OCR sæsonen på, som jo begynder om få dage ! 😲 Men idag følte vi os presset til at tage til noget andet træning, nemlig trx. Grunden til at vi følte os tvunget, er at en af vores trænere (nok en af vores yndlings ?) fra crossfit, også træner trx hold i fitnessdk, og han har spurgt mange gange om det ikke var noget vi skulle prøve, og selvfølgelig var det da det! 

Vi har skrevet en smule om trx førhen, og det var faktisk meningen at vi ville begynde at gå til det hver uge, men så fandt vi crossfit, og trx træningen blev bare aldrig en realitet.

Trx Suspension Training er en helt unik træningsform der opstod på en meget sjov måde ud af en nødvendighed. Grundlæggeren, Randy Hetrick, gjorde tjeneste hos The U.S. Navy SEALs  mente at han manglede et træningsredskab for at kunne holde ham og hans gruppe i skarp fysisk form, på meget lidt plads. Så Randy og hans team lavede det første redskab, der igennem de seneste år er videreudviklet af Fitness Anywhere Inc.og i dag er det vi kender som Trx Suspension Training. Trx er en meget alsidig sport, og man kan træne uanset hvor god form man er i.

Men træningen startede en smule tidligere idag, nemlig kl 16:00. Rigtigt starter holder først kl 16:15, men Dennis syntes lige vi skulle have et lynkursus i deres Trx og indstillinger. Man skal nemlig have været på et intro hold inden man begynder, men Dennis kender os så godt, at han ved hvilke styrker og svagheder vi har, så han mente ikke at et intro hold var nødvendigt for os.
Efter den korte intro “time” skulle vi varme lidt op, det gjorde vi ved hjælp af Trx, hvor vi lavede lidt forskelligt styrke. (Det er meget svært at skrive og forklare om, når man ikke kender alle begreberne endnu 😁). Efter opvarmningen skulle vi lave cirkel træning, hvilket var ret heldigt, for man skal ikke indstille sin Trx, da alle skal kunne bruge den. Cirkel træningen var faktisk super sjov, de var øvelser for arme hvor man skulle hive sig selv op med sin Trx, på mange forskellige måder, der var enda også en øvelse hvor vi skulle gøre brug af battleropes, det er noget vi allerede kender fra Crossfit. Ellers var der øvelser for ryggen på nogle bolde, men også ved hjælp af Trx, der var cardio hvor man skulle lave en form for eksplosiv lunges og noget sjovt hoppe løb, der var atomic pushups, hvor man lavede en armbøjning og så skulle have benene op under sig, der var den samme slags øvelse hvor man skulle stå i planken og tage benene op under sig, den var dog til maven i stedet for. Der var virkelig mange forskellige og kreative måder at bruge en Trx på, mange flere end vi havde troet.

IMG_7930

Grunden til at vi følte os en smule presset til at tage til Trx, var at Dennis havde vist os den absolut sværeste øvelse han mente man kunne lave til Trx, og den har vi selvfølgelig afprøvet, bare for at se om det var noget for os. Vi syntes ikke den var særlig svær, men han mente nu at vi nok skulle få sved på panden og en god omgang træning ud af at tage med ham. Hvis man ikke lige følger med på vores Instagram profiler, kan i her se Christina lave den sværeste Trx øvelse i følge Dennis (Den afspiller en kort reklame inden filmen kan ses) 👇 

Vi kunne godt overveje at tage en omgang Trx hver fredag, bare for at gøre noget lidt andet en gang imellem. Og ja! Det giver en masse sved på panden, vi har taget billede af bevismaterialet 😉

//TeamPanduro

IMG_7929

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

12 timers cross fit eller duathlon ?? ??