After race day ☕

Vores hjælpemiddel til Maraton træning ????

Ingen hemmelighed at vi har planer om et maraton i år 2016, derfor er vi gået igang med at samle så meget information omkring træning, kost, tøj, sko og alt der der tilhøre ! Så vi er klædt ordentligt på til næste år, da det er et vigtigt løb for os, da vi højest sandsynligt “kun” kommer til at løbe det ene maraton nogensinde.
Til at hjælpe os på vej har vi købt bogen “Maraton og halvmaraton fra start til slut”.
Bogen hjælper på vej fra du starter på sofaen til du ender i målfeltet 😉
Bogen starter med at fortælle hvordan du kommer igang med at løbe, det bedste man kan starte med er at ændre sin kost, så man har det rette “brændstof” til at kunne klare at løbe og indtage masser af væske. Man forbrænder ca et dagligt indtag af kalorier (2.500 for mænd, 2.000 for kvinder) ved et maraton. Kroppen kan bruge kulhydrater, fedt og i mindre grad protein som brændstof til energiproduktionen, men dens fortrukne – og mest effektive – kilde er kulhydrater, som den lagrer i musklerne og leveren i form af en substans ved navn glykogen. Derfor er løbere ikke “bange” for kulhydraterne som så mange andre efterhånden er blevet, man forbrænder det let igen under træning.

Væske indtag er også noget af det allervigtigste når man dyrker sport, man præstere altså bare ikke helt så godt hvis man er dehydreret ! De fleste af os er bekendte med at man skal drikke 8 glas eller 2 liter vand om dagen. Faktisk får du det meste gennem din kost, men når du dyrker sport mister du hurtigt en masse væske, som skal indenbords igen. Det man kan gøre er at veje sig selv uden tøj på før og efter din træning, helst efter en 1/2 til en hel time. Dit vægttab er lig med det væske du har tabt, hvis du f.eks har mistet 0.6 kg (600 g) efter et løb på en time svare det til 600 ml væske i timen !
Bogen sætter også spørgsmål ved hvad netop din motivation er og hvad dit udgangspunkt er, ved at fastholde de to ting er det lettere at komme igennem hverdagens træning og blive klar til et maraton.
Bogen kommer med gode løbeprogrammer man kan følge og indimellem kommer der en løbetest, så man ved hvilket niveau man er kommet til. Den starter selvfølgelig helt fra bunden, så alle kan være med 😊
Bogen forklare også rigtig godt hvorfor det ikke hjælper at løbe samme rute og samme distance hver evig eneste dag, istedet giver den bud på hvad du ellers kan gøre for at komme i form, der er både mælkesyretræning, lange løb, restitutionsløb, intervaltræning og mange flere. Den fortæller også de forskellige teknikker indenfor løb, som vi ikke har beskæftiget os så meget med før, så det var rigtig godt for os at få forklaret på et niveau vi kan følge med på.
Bogen dækker generelt bare alle emner og besvare alle spørgsmål man kunne ha som begynder!
Skulle man få skader eller kriser undervejs, er der også hjælp at hente i bogen, selv skinnebensbetændelse, krampe, vabler og sidestik forklare bogen dig om, plus hvordan du undgår skader med forskellig udstræknings øvelser. Den forklare sågar hvordan du kan finde tid og planlægge din træning i en travl hverdag, hvilket er guld tips til os hvor den ene arbejder dag, den anden aften, men hvor vi stadig gerne vil træne sammen.

Alt i alt giver bogen et rigtig godt indblik i hvad du skal gøre gennem hele processen og man får et fint 16-ugers træningsprogram til maraton og 10-ugers træningsprogram til halvmaraton. En rigtig god bog, som vi kun kan anbefale andre begyndere at læse 👌🏼

Derfor gør vi det: ved blot at løbe 18 km OM UGEN forbrænder du 1.000 kalorier, nedsætter din risiko for hjertesygdom med 20 %, forebygger depression og nedsætter din risiko for at blive forkølet ??

 

//TeamPanduro

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

After race day ☕