Støt brysterne løbet 2015 ♀

Sådan bliver du hurtigere – og forbrænder flere kalorier ???

Intervalløb 😄 er den form for løb vi virkelig har lært os selv at elske – og det har taget tid, lang tid !
Det er på ingen måde den foretrækkende måde at træne på. Men effektivt det er det, og netop derfor gør vi det. Desuden er det også godt med lidt afveksling i træningen, og det er vigtigt at presse sig selv så man kan blive hurtigere og skære lidt sekunder eller minutter af de lange distancer.

Intervaltræning er fysisk træning inddelt i perioder, en serie arbejdsperioder med lav til høj intensitet efterfulgt af en kort pause eller aktiv restitution med lav intensitet efter hver arbejdsperiode. Kort fortalt er intervalløb, løb ved lav hastighed i et antal sekunder, løb med høj hastighed og til slut “pause” hvor man f.x kan gå rundt eller lunte.
Der findes både lange og korte intervalløb, lange kan vare flere minutter ved hver hastighed og den korte er der tale om sek. Er man nybegynder kan man med fordel starte med den korte, så man undgår skader og kan træne sig roligt op til de lange intervaller. Man kan også gøre intervalløb til noget sjovt, ved at lave forskellige stafetter eller fartlege.
Derfor er intervaltræning effektivt

I forhold til konstant løb giver pauserne mulighed for, at man kan klare flere minutter sammenlagt med høj intensitet.

Jo flere minutter sammenlagt med høj intensitet, desto større effekt på den maksimale iltoptagelse.

Intervaltræning vil også øge den anarobe kapacitet, altså ens spurtevne, som gavner os på den sidste km ved stort set alle vores løb.

Intervaltræning vænner dig til at løbe i et højere tempo – højere skridtfrekvens og længere skridt.

Intervaltræning går som bekendt ud på at tvinge kroppen ud af sin komfortzone og presse kredsløb og muskler til et maksimum. Som modreaktion kvitterer kroppen med et massivt “formløft”. Også forbrændingen følger med, og trods de indlagte pauser ryger der langt flere kalorier ved intervaltræning end på en rolig joggetur, ikke at vi går højt op i kalorieindtaget, da man som løber ikke er bange for kalorier, men det er helt klart en fordel hvis man lige har lidt for mange kg på kroppen og man gerne vil smide dem inden et løb.

Undersøgelser viser, at intervaltræning resulterer i en markant efterforbrænding, hvor kroppen efter afsluttet træning fortsætter med at arbejde på et forhøjet niveau i 4-16 timer. Det resulterer i en bonus i form af ekstra mange forbrændte kalorier. Igen kun en bonus, da løb for os ikke handler om vægttab men om konkurrence og vigtigst af alt, om at ha det sjovt !

Når vi løber intervalløb er det mellem kegler, da det er lettere for os. Vi starter med at opvarme muskler og led som tager ca 10-15. Efter det starter vi med at lunte omkring 100 M også lidt højere tempo ca 50 meter (hen til næste kegle) også spurter vi 50 M (hen til sidste kegle). Også lunter/går vi tilbage til første kegle, vi gentager så mange gange som benene kan holde til, da det er meget varierende hvor langt vi kan holde til på de forskelligedage. Igår var vi til et 15 km løb hvor vi lavede ny PR, så benene er lidt trætte idag, så løber vi som regel lidt mindre end andre dage med intervalløb, man skal presse sig selv så meget som muligt men det er også vigtigt at lytte til kroppen så man undgår trælse skader. Det er super nemt at løbe intervalløb, det er også let at presse hinanden når man løber 2. Hvis man er mere til at løbe tidsintervaller kan man hente en app som hedder “JogRunSprint” som er super god, den tæller for dig og man kan lave sit helt eget program.

Grunden til vi løber efter kegler er simpelthen fordi ingen af os gider løbe med mobil og tage tid. Men når vi løber på tid, bruger vi appen.

Efter interval træningen, tog vi en lille luntetur rundt om søen, da vejret var fantastisk godt, og benene trængte til at blive løsnet op.

//TeamPanduro

IMG_4403IMG_4405

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Støt brysterne løbet 2015 ♀