Tan og bisser ☀️???

Eggnog ???????

Hver evig eneste år, lige op til jul, snakker vi ALTID om at vi skal prøve at smage eggnog eller æggesnaps. Men vi får aldrig taget os sammen til at lave det. I år skulle det dog være. Det var egentlig et tilfælde at vi endnu en gang kom i tanke om det, vi sad og så julefilm, og her drak de eggnog, det måtte være et tegn, og i år nåede vi at lave det, inden julen var forbi! ??

Vi fandt en virkelig nem opskrift, efter megen Google søgning og 100 youtube videoer. Man skulle tro at det var det nemmeste at lave, men gør man det forkert, smager det enten af for meget alkohol eller også kan man komme til at lave hele blandingen til scrambled eggs. Hvilket ikke er specielt lækkert at drikke. ??

For at få ca. 1 liter, skal du bruge: 
8 past. æggeblommer
1 dl sukker
4 dl mælk
8 nelliker
1/2 tsk stødt kanel
2 dl rom ? Eller efter smag
1 dl piskefløde
friskrevet muskatnød

Starte med at Piske æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Hvis man ikke ved hvad en æggesnaps er (vi googlede os til et svar ?) så er Det altså en luftig, let og lysegul masse, man skal ikke piske til det bliver helt Hvidt, for det sker altså aldrig … ? Herefter Kommer Man mælk, nelliker og kanel i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Pisk herefter den varme mælk i æggesnapsen under konstant omrøring og sæt gryden tilbage på varmen. Under omrøring varmes blandingen op til den tykner let ? Sørg endelig for, at æggemassen ikke bliver for varm, lader man det koge, bliver æggene altså til scrambled eggs. ? Tag gryden af varmen, tilsæt rom og afkøl den i køleskabet i minimum 1 time, men gerne længere. Vi lod dem køle fra middag og helt til aften. Lige inden servering piskes fløden til let skum og vendes i den afkølede eggnog. Hæld den færdige drink i en bowle eller en kande og drys med lidt friskrevet muskatnød. Man kan også nøjes med at komme det i små glas og servere det portions vis. ?

Det lykkedes heldigvis at lave drikken i første forsøg, den blev hverken til scrambled eggs eller smagte for meget af sprut. Så det var slet ikk så svært at lave, som vi troede.

Drikken smager overraskende godt! Det er som jul på glas. ????? Man burde gøre det til en tradition at lave herhjemme også! En rigtig lækker jule cocktail.

IMG_2231

//TeamPanduro

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Tan og bisser ☀️???