Double unders ??

Hundesvømning ??

For os er det ikke kun vigtigt at vi selv er i form, vi støtter blandt andet også vores mor i hendes “kamp” for at komme til at løbe igen, så hun kan komme til kvindeløb med os. Derudover har vi også en lille staffordshire, Winston, som kræver rigtig, rigtig, rigtig meget motion for at han ikke løber på væggene hver aften og driver os til vanvid. Han er en lille energibombe af en anden verden !
En staffordshire har brug for 1-2 timers motion/aktivering hver dag, normalt går vi tur med ham rundt om søen, men vi syntes også han skal ha glæde af andre former for motion. Blandt andet derfor han ofte kommer i hundeskoven, der kan han snakke med andre hunde, kaste med pind eller bold eller bare nyde og være uden snor, han er altid træt resten af dagen efter en tur i skoven. Men engang imellem tager vi også til hunde svømning med ham, mest af alt for at give han motion og aktivere ham på en ny måde, men også for at han får et godt forhold til vand så han kan svømme hvis han skulle falde i søen. Vi elsker også stranden i vejle, så det kunne være dejligt med en vand glad hund, da vores anden lille hund Monty (som bor hos vores forældre i vejle) hader vand mere end noget andet.

Idag havde vi ikke de vilde planer udover crossfit fra morgenstunden (SURPRICE) og når vi nu skulle træne syntes vi da også at fridagen også skulle udnyttes så Winston kunne komme til svømmetræning 🐶

Hundesvømning er en fantastisk motionsform for hunde, og det har mange fordele:

Skånsom genoptræning efter skader eller operation.

Muskelopbyggende – hunden bruger mange flere muskler ved svømning end ved eks. løbetræning, og samtidig belaster svømningen ikke hundens knogler og led.

Sjov og anderledes aktivering af hunden.

God motionsform til overvægtige hunde.

På længere sigt vil vi gerne kunne løbetræne med Winston, så mens han stadig er lille og i voksealderen passer vi meget på ikke at overbelaste ham, derfor er svømning en rigtig god træningsform for ham. Også for os da en halv time i bassinet køre ham helt træt i flere timer efter !

image

Sådan foregår det:

Hunden kommer ind i bassinrummet og får lov til at snuse lidt rundt. Herefte skylles den og kan påføres en svømmevest. Svømmevesten er for at hunden ikke ligger for dybt i vandet og ikke skal bruge alle kræfterne på at holde sig oppe, men kun på at svømme. Om svømmevesten skal bruges ved flere besøg, er afhængig af hundens kondition og svømme-egenskaber, Winston er stadig ikke helt tryk ved bassinet, så han svømmer stadig med vest.
Herefter bliver hunden hjulpet op ad rampen og stille og roligt ned i vandet. Hunden svømmer et par omgange i bassinet, eller 1 hvis hunden ikke er glad for vand eller det er første gang, hvorefter den kommer op på rampen igen for at puste ud. Dette gentages et par gange mere. Den første gang svømmer hunden måske ikke mere end ca. 5-6 omgange i bassinet, afhængig lyst og kondition; for den må endelig ikke bliver overtræt, så den forbinder oplevelsen med noget negativt. Man betaler nemlig for en time, men vi har kun haft Winston i vandet i 20-30 min, da det er en hård omgang for ham. Men man kan som ejer, hurtigt selv se på sin hund om den skal op eller bruge hele timen.

Efter svømningen bliver hunden igen skyllet og evt. vasket. Det er også en god idé at tage regntøj med, da der er chance for, at det ikke kun er hunden, der bliver våd !!! Man hjælper nemlig hunden rigtig meget, både i vandet men også når den kommer op på rampen, desuden plasker Winston ret meget endnu så man er gennemblødt hver gang 😅

Nu er vi klar på velfortjent lørdags hygge 💪🏼

Vi benytter os af: Midtjysk hundecenter som bare er vanvittig dygtige og super søde 💙

image

Winston siger Godnat og god lørdag 🐶💙😜

image

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Double unders ??