Nails, Nails, Nails ??❤

SUND sushi

Kalorie let og kulhydrat fattig sushi

Vi har længe haft lyst til at forsøge os med sushi med blomkålsris, for at undgå alle de kalorier der er i almindelig sushi. Vi ELSKER sushi, så en sundere udgave er bare helt fantastisk, især her i januar måned

I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften, som vi selv syntes blev ret vellykket. Igen vi ELSKER sushi, men synes desværre det er vældig kalorie og kulhydrat fyldt med de traditionelle, hvide ris. Derfor er vi altså bare ellevilde og meget begejstret da vi fik øjnene op for blomkålsris! For hold nu op hvor er det altså nemt og smart, og et (pisse) godt alternativ til alle ris retter, hvis man lige sortere sushi ingredienserne fra, og bare laver dem som almindelige ris

Til to personer/ca. 32 stykker sushi skal du bruge:
1 blomkålshoved ? revet på rivejern (groft)
4 ark nori (tang)
Krebsehaler, 1 avokado, 0.5 agurk, 1 lille dl eddike, 1 tsk fint salt, 2 tsk sukker, 1 spsk olivenolie.

Desuden
Rullemåtte til sushi (kan bl.a. købes billigt i Tiger) vores sushi udstyr er fra Matas som vi fik gratis gennem deres point shop for efterhånden en del år siden.

Kom olivenolie på en sliplet-pande og lad den blive middelvarm. Kom den revne blomkål i og steg 7-10 minutter ? vend/rør med palet undervejs. Bland imens eddike med sukker og salt og rør så det opløses. Hæld blandingen ud over de nu ret stegte blomkåls-ris. Vend godt rundt så blandingen fordeles jævnt. Tag panden af varmen og lad blomkålsrisene køle. Skær imens avokado og agurk i stave. Og klargør det valgte fisk som du vil ha i, vi brugte krebsehaler og noget laks vi havde tilovers. Det optimale er at købe fersk tun og laks fra fiskemanden eller det lokale sushi hus, men alt fisk (og kylling) fungere ganske udemærket.

Læg rullemåtten på et spækbræt og kom 1 ark noritang på med den glatte side nedad. Læg blomkålsris på i jævnt lag (ca. 0.5 cm tykkelse) og undlad 2 cm af den øverste kant (som på billedet). Læg fyld på i en lige stribe og rul.
Du kan tjekke youtube klip om hvordan man ruller sushi, hvis du aldrig har prøvet det før. Har du prøvet med almindelige ris før, skal du være opmærksom på, at blomkålsrisene er noget mere ?smuldrende?, de klister ikke nær så meget som sushi ris.
Lad den færdige rulle trække et par minutter før du skærer den til mundrette stykker med en meget skarp, tynd kniv. Vi skære en rulle ud i 8 stykker.
Og så nemt kan de gøres og du kan spise sushi uden for mange kalorier og smagen er godkendt herfra!

//TeamPanduro

12490061_10208009667058062_155925320_oimage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Nails, Nails, Nails ??❤