Eggnog ???????

Klatre sjov med bjørnene ??

Den 25. December er altid en hygge dag hjemme ved os/hos vores forældre.
Lige fra vi var helt små er dagen gået med at lege med julegaver, se julefilm, spise en masse mad og slik og generelt bare lave så lidt som muligt.
Nu da vi er blevet store og ikke længere får legetøj i julegave, er der ikke så meget at lege med den 25. Længere. Vores far derimod fik en drone (af os og Camillas kæreste) som flittigt blev brugt hele dagen, indendørs !
Vi fik hver et par lækre Salomon trail sko til ocr løb, som egentlig skulle ha været testet, men Christinas var for store, så det kunne desværre ikke lade sig gøre.

Da kl blev 15 begyndte vi at kede os lidt med julefilmene, og vi begyndte og snakke om at tage ned og træne. Det kunne ikke lade sig gøre da vi ikke er medlem af samme center, og man derfor skulle komme inden kl 12 for at få lov at købe adgang.

Så var vi så super heldige at Team Bear skrev og spurgte om vi ikke var med på noget klatre sjov i horsens, og det var vi selvfølgelig. Så på med den nye top fra Reebok (gave fra vores forældre) også afsted mod Østjysk Klatreklub ??

Vi startede ud i klubben med en omgang Bouldering og kram selvfølgelig ?
Bouldering er klatring uden reb og sele. Ordet kommer af engelsk (boulder = stor sten). Når man bouldrer, klatrer man i så lav højde, at man kan hoppe ned og lande på en madras uden at komme til skade, der er dog steder i klatreklubben hvor vi ikke ville falde ned fra, på trods af madrasserne, for der var alligevel lidt langt ned ?.
En boulderrute hedder et ?problem?. Fordi boulderproblemer er relativt korte, kan man lave meget hårde og tekniske bevægelser, og man kan prøve dem mange gange, derfor er det super at starte med bouldering, så man bliver varmet op og især at ens greb bliver varmet op ! Det handler altså om at lave de hårdeste og mest spektakulære bevægelser. Derfor er det også en god måde at lære teknik på, for os som ikke har klatret så meget før, Team Bear er heldigvis super dygtige, så de var klar med hjælp når man ikke kunne komme videre på klatrevæggen.

IMG_0723

Herefter gik vi ned på de høje vægge, og skulle prøve noget sportsklatring, som foregår med reb og klatresele. Man er altid to om at klatre sportsklatring ? den ene klatrer, mens den anden sikrer. Sikkerheden består i, at klatreren er bundet ind i rebet, som løber igennem en række faste sikringspunkter i væggen. Sikringsmanden bruger en rebbremse til at skabe så meget friktion mellem rebet og metallet, at et fald kan stoppes. Det kræver et sikkerhedsprocedure kursus at kunne sikre en anden klatre, men det kursus havde team bear selvfølgelig, så vi kunne klatre ligeså tosset vi ville ?

IMG_0733

Når man klatre i østjysk klatreklub kan man låne alt udstyr, hvis man som os ingenting ejer. Det koster 50 kr for en times klatring og 20 kr for leje af sko. Team Bear havde også egen nøgle, hvilket var lækkert da klubben rigtig havde lukket. Vi var derfor de eneste i hele hallen.

IMG_0748

Hvis du ikke har prøvet at klatre før syntes vi helt sikkert det er noget man skal begive sig ud i, det er hårdere end man lige tror og giver virkelig god grebsstyrke ?? Der er klatreklubber overalt i landet og alle klubber køre med dage hvor man kan komme og være gæst i deres klub.

IMG_0754

//TeamPanduro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Eggnog ???????